Lakke negler

Hvordan lakke neglene

Det enkle og elegante

Det er kanskje ikke en ting man er bevisst på, men jeg føler meg i alle fall bedre dersom jeg har stelt neglene mine. Før lakket man kanskje bare neglene i én farge, men med tiden har det dukket opp flere og flere forslag på hvordan man kan «pimpe» de opp. Det er kanskje ikke alle som er klar over hvordan fremgangsmåten er på å lakke neglene, så her kommer en liten veiledning. Det første man må gjøre er logisk nok å vaske hendene og fjerne eventuell skitt under neglene med en neglebørste.

Dytt så ned neglebåndene med en neglebåndskyver og klipp dem med en neglebåndsklipper. Dersom du trenger det, så kan du smøre litt olje på neglebåndene og la det tørke før du går videre til neste steg. Lakke neglene Neste steg er å file neglene med en god fil, og fil dem i en retning slik at neglen ikke fliser seg opp. Avslutt med et fet håndkrem. Du er nå klar for å ta på neglelakk, men det er så klart en riktig måte å gjøre det på også. For å få et perfekt resultat må du lakke med rolige og bestemte strøk. Ta den fargen du ønsker og begynn midt på neglen. Plasser kosten en halv cm ut fra neglebåndet og dytt først kosten forsiktig mot neglebåndet og dra den frem mot tuppen. Dra så et strøk på hver side av midten. Legg tynne lag og bygg fargen opp, dersom du legger for tjukk kan lakken bli ujevn.

 

Fancy negler – med en vri

Av og til vil man gjøre noe ekstra for å piffe opp neglene. Noe som er kult, men enkelt å lage, er polkadotter. Legg først en fargelakk som base på hele neglen og la den tørke. Du kan lage polkadotter enten ved å bruke et «dottingtool» som man får kjøpt billig på nettet, eller du kan bruke tuppen på en vanlig hårspenne. Det finnes utallige andre måter å piffe opp neglene, men det får vi skrive om en annen gang. Lykke til!


Kategorier

 • Dior «Skyline» med prikker!
  Søndager er det som regel rolig og fredelig – en perfekt dag for å pusle med litt neglelakk.  Nå er det jo på tide å se på alle de fine høstfargene som har kommet, og de man har fra før… Jeg tok frem Diors «Skyline» i dag, fra høstkolleksjonen «Skyline» som jeg har skrevet om […]
 • Høstmakeup og høstneglelakk 2016: Dior «Skyline» Collection
  Høstmakeup-kolleksjonen fra Dior har så mange godbiter å by på at det rett og slett er vanskelig å vite hvor jeg skal begynne!  This fall, Peter Philips, Creative and Image Director for Dior Makeup, has imagined a beauty look that plays with shadow and light as he celebrates the daring Dior woman driven to experiment; […]
 • Vårneglelakk 2016: Zoya Petals Collection
  Det var en tid da jeg forsøkte å skrive anmeldelser av alle nye neglelakk-kolleksjoner fra de merkene jeg likte best. Nå er det en for stor oppgave for meg, og det blir dessuten veldig mange neglelakk-innlegg av det. Jeg har jo lyst til å blogge om andre ting også. Men nyheter dukker gjerne opp i […]
 • Dagens detaljer: Gode som gull ?
  I forrige innlegg slo jeg fast at jeg møtte fantastisk flotte folk. Det er jo menneskene som er det viktigste i livet.  Jeg føler meg heldig som kjenner mange mennesker som er gode som gull. Jeg gleder meg til jeg kan tilbringe mer tid sammen med dem. I mellomtiden kan jeg jo svare på spørsmålet […]