Pallebord

Pallebord

DIY-tips: Pallebord

Er du lei av sofabordet ditt og ønsker en liten forandring? Kanskje det hadde vært noe å piffe opp stuen med noe robust?
Du har garantert sett et pallebord i et magasin eller kanskje på en blogg, men har du noen gang tenkt på å lage det selv?
Det er faktisk veldig enkelt – Og ikke minst, det går veldig fort.

Det du trenger for å lage et pallebord er europaller, fire kraftige industrihjul, treskruer til å feste hjulene med samt skruer til å feste pallene i hverandre, og en elektrisk drill med bor som passer til skruene (viktig viktig!).
Det største strevet er faktisk å finne den riktige pallen, etter det er det en enkel sak.

Den perfekte pallen er en europalle og vi vil at treverket skal være passelig grått og solbleket og at de kule stemplene på siden synes godt. PallebordAt det er ordentlige treklosser, og ikke bare presset treverk mellom bordene. Og at det ikke er for mange skader og fliser i treverket.

Da er vi klar for neste steg som er å rengjøre pallen med vaskemiddel. Bruk gjerne terrassevask, grov børste, bøtte med vann og gjerne en høytrykkspyler. Når pallen er ren og fin kan du gjerne slipe pallen med grovt sandpapir hvis du gidder. Dersom du skal legge en plate på toppen trenger ikke du å slipe så grundig. Men om du har planer om å male pallebordet bør du pusse pallene grundig.

Så kommer vi til monteringen. Skru fast hjul i hvert av de fire hjørnene på den minst fine pallen, dette blir da den som er nederst og dermed vises ikke eventuelle skavanker på den. Dersom du skal ha bordet høyere må du spikre flere paller sammen.

Da håper vi du er fornøyd med ditt nye pallebord, og for en god følelse det er å vite at man har faktisk laget det helt selv.


Mer mote

Olka sportreiser

Nå er din siste sjanse til å skaffe deg en plass for fotballreiser til Newcastle

Kategorier

 • Dior «Skyline» med prikker!
  Søndager er det som regel rolig og fredelig – en perfekt dag for å pusle med litt neglelakk.  Nå er det jo på tide å se på alle de fine høstfargene som har kommet, og de man har fra før… Jeg tok frem Diors «Skyline» i dag, fra høstkolleksjonen «Skyline» som jeg har skrevet om […]
 • Høstmakeup og høstneglelakk 2016: Dior «Skyline» Collection
  Høstmakeup-kolleksjonen fra Dior har så mange godbiter å by på at det rett og slett er vanskelig å vite hvor jeg skal begynne!  This fall, Peter Philips, Creative and Image Director for Dior Makeup, has imagined a beauty look that plays with shadow and light as he celebrates the daring Dior woman driven to experiment; […]
 • Vårneglelakk 2016: Zoya Petals Collection
  Det var en tid da jeg forsøkte å skrive anmeldelser av alle nye neglelakk-kolleksjoner fra de merkene jeg likte best. Nå er det en for stor oppgave for meg, og det blir dessuten veldig mange neglelakk-innlegg av det. Jeg har jo lyst til å blogge om andre ting også. Men nyheter dukker gjerne opp i […]
 • Dagens detaljer: Gode som gull ?
  I forrige innlegg slo jeg fast at jeg møtte fantastisk flotte folk. Det er jo menneskene som er det viktigste i livet.  Jeg føler meg heldig som kjenner mange mennesker som er gode som gull. Jeg gleder meg til jeg kan tilbringe mer tid sammen med dem. I mellomtiden kan jeg jo svare på spørsmålet […]